Ta bort konton via mobilen
Läs mer om att ta bort ett konto och vad som händer efter borttagningen
I Jibbles mobilapp kan både medlemmar och ägare ta bort sina egna konton om de inte längre vill använda dem. Men innan du gör något är det viktigt att förstå exakt vad det är som händer efter att kontot tas bort och vad du kan förvänta dig.
Den här artikeln går igenom stegen för att ta bort ditt konto och vad du bör överväga innan du gör det.
Det finns två sätt för att ta bort ett konto på Jibble:
-
En medlem i en organisation tar bort ett konto.
-
En ägare av en organisation tar bort ett konto.
Kontoborttagning som medlem:
-
Gå till Kontoinställningar > Kontokontroll > Ta bort konto.
-
När du klickar på Ta bort konto kommer två bekräftelserutor att visas där du måste bekräfta borttagningen.
-
Den första rutan informerar medlemmen om konsekvenserna av åtgärden och den andra rutan informerar medlemmen om vilka organisationer deras konto kommer att tas bort från.
-
Skriv in DELETE för att bekräfta kontoborttagningen.
Obs! Borttagningen är permanent och kan inte ångras. Alla data som ingår i medlemmens konto kommer att rensas och tas bort. Organisationens ägare och administratörer kommer att få ett e-postmeddelande om att medlemmen har tagit bort sitt konto.
Kontoborttagning som ägare:
Tillvägagångssättet liknar ovanstående men med följande tillägg:
-
Om det finns andra medlemmar än ägaren i organisationen kommer ett klick på knappen Ta bort att göra så att ett bekräftelsemeddelande dyker upp där ägaren informeras om att åtgärden är permanent och kommer att leda till att personens organisation tas bort.
-
Om det inte finns några medlemmar förutom ägaren i organisationen kommer ett klick på knappen Ta bort att göra så att en bekräftelseruta dyker upp där ägaren informeras om att de kommer att tas bort från organisationerna de tillhör. Om det bekräftas kommer deras konto att tas bort och organisationen schemaläggas för borttagning om 7 dagar.
Obs! Om kontot som tillhör organisationens ägare tas bort kommer hela organisationen, inklusive all tidrapporteringsinformation, också att tas bort.
Vad händer med alla data efter kontoborttagningen?
-
Om användaren har en medlems-, administratörs- eller chefsroll, kommer deras tidrapporteringsdata och användarens fullständiga namn att bevaras om deras Jibble-konto tas bort.
Tidrapporteringsdata som bevaras vid borttagning:
-
Tidsregistreringar
-
Tidsregistreringarnas platser
-
Selfies till tidsregistreringarna
-
Användarens fullständiga namn
Tidrapporteringsdata som inte bevaras vid borttagning:
-
Profilbild/avatar
-
-
Om användaren är organisationens ägare kommer borttagning av kontot att ta bort hela organisationen, inklusive all tidrapporteringsinformation.
Hur visas en person i organisationen efter att användaren har tagit bort ett konto?
-
När en medlem tar bort sitt eget Jibble-konto kommer alla data i kontot att rensas och personen överföras till kategorin ”Arkiverade medlemmar”.
-
Detta gäller för borttagna medlemmar i organisationen:
-
Medlemmarnas avatar och namn kommer att vara gråtonade
-
Historiska data behålls och medlemmens namn är sökbart i tidrapporter, godkännanden och rapporter och alla datumkänsliga datautdrag
-
- Efter att en medlem har tagit bort sitt eget Jibble-konto och överförts till kategorin ”Arkiverade medlemmar” kommer ägarna och administratörerna att kunna ta bort medlemmens konto permanent. Vid permanent borttagning kommer alla historiska data att raderas från appen och kan inte längre hämtas.
▶️ Följ stegen nedan: